2021-01-12

Tenaris об'єдналася з Edison і Snam для декарбонізації італійського метзаводу

Як повідомляє агентство Platts, електролізер потужністю 20 МВт буде встановлений на сталеливарному заводі Tenaris Dalmine в Італії для виробництва поновлюваного водню, заявили партнери по проєкту Tenaris, Edison і Snam в спільній заяві 11 січня.

За словами партнерів, впровадження електролізера, що живиться відновлюваною електроенергією, призведе до заміни природного газу на зелений водень в процесі виплавки сталі, що значно знизить викиди CO2, пов'язані зі сталлю для електродугової печі.

«Ініціатива може також включати будівництво сховища для накопичення водню під високим тиском і використання кисню, виробленого на місці шляхом електролізу, в процесі плавки», - сказали вони.

Після цього початкового проєкту три компанії розглянуть питання про поширення використання водню на інші етапи виробничого процесу на Dalmine.

Італія змалювала в загальних рисах стратегію в розмірі € 10 млрд. ($ 12,17 млрд.), Націлену на установку 5 ГВт електролізера до 2030 року, з тим щоб до того часу забезпечити 2 % -ву частку екологічно чистого водню в кінцевому попиті на енергію.