2019-05-15

ДТЕК починає пошук інновацій на глобальному рівні

ДТЕК першим серед українських компаній розгортає пошук інноваційних рішень на міжнародній краудсорсінговій платформі InnoCentive (США). На цьому ж майданчику шукають інновації NASA, Ford, LG, BASF, енергокомпанія Enel, інші. Угоду про співпрацю ДТЕК і InnoCentive підписали на цьому тижні в Лондоні.

Платформа InnoCentive об'єднує понад 400 тисяч експертів з 200 країн світу. Найбільші транснаціональні компанії розміщують на ній свої бізнес-завдання, щоб експерти могли їх проаналізувати і запропонувати унікальні рішення з використанням методології інновацій InnoCentive ™ CDI.

На першому етапі ДТЕК планує розмістити на InnoCentive п'ять своїх завдань за пріоритетними для бізнесу напрямками.

«Світ технологій стає відкритим. Більшість сучасних проривних рішень, які змінюють цілі напрямки економіки, створюються не в лабораторіях або конструкторських бюро, а стартапами або окремими талантами по всьому світу. Українській енергетиці потрібні такі рішення, щоб стати високотехнологічною та конкурентоздатною. Це те, що здатне дати новий поштовх розвитку галузі, підвищити надійність і якість енергозабезпечення, зробити послуги більш зручними для клієнтів. Виходячи на глобальну площадку, яка є своєрідним епіцентром нових ідей, ми хочемо знайти кращі з них і привести їх в Україну», – зазначив Емануеле Вольпе, директор з інновацій ДТЕК.

«Для нас велика честь співпрацювати з ДТЕК, оскільки вони прагнуть створити культуру відкритих інновацій, створити кращу технологічну екосистему і розробити нові рішення з використанням глобальної експертизи. Їх відданість новим та інноваційним рішенням робить їх ідеальними партнерами для InnoCentive і головним кандидатом для нашої CDI-методології. Ми раді допомогти ДТЕК представити нові рішення на світовому енергетичному ринку», – резюмував президент InnoCentive Альф Бінгхем.