2019-11-07

Студенти КГРТ відвідали ННІ «Інститут геології»

В День Відкритих дверей, який відбувся 25 жовтня цього року, до Інституту геології завітала велика група студентів Коледжу геологорозвідувальних технологій - майбутніх геологів та геофізиків.

В аудиторії імені В.І. Вернадського директор В.А. Михайлов розповів про можливості продовження навчання в інституті, умови вступу, геологічні спеціальності та спеціалізації, напрями вдосконалення навчальних програм, зупинившись також на шляхах подальшого працевлаштування.

Активну участь у заході взяли студенти-геофізики - Грищенко Анастасія, Тарасюк Марія, Білоусова Юлія та Петрокушин Роман, які представили майбутнім студентам Інституту захоплюючу презентацію, присвячену результатам своїх наукових досліджень. Ці дослідження супроводжувались активною співпрацею з зарубіжними студентами в рамках Міжнародних наукових організацій.

Кафедра мінералогії, геохімії та петрографії продемонструвала методику мікроскопічних досліджень (О.О. Павлова), а представники кафедри геофізики розповіли про геофізичні методи, обробку та інтерпретацію геофізичних даних (С.А. Вижва, І.І. Онищук).

Знайомство з інститутом завершилось екскурсією Геологічним музеєм (О.М. Вакуленко) та традиційним пам’ятним фото під мамонтом.

В рамках Дня Відкритих дверей Інститут відвідали також учні ЗОШ № 186 м. Києва (керівник групи Юрко Н.М.), для яких найбільш цікавими виявилися експонати Геологічного музею.

Приємно здивувала організаторів учениця 11 класу з м. Шостка, яка прибула до Інституту з цілком визначеним наміром щодо подальшого навчання. Їй залишилось лише усвідомлено обрати спеціальність. Сподіваємось, що спілкування з викладачами інституту допомогло їй зробити правильний вибір.

Наступний День Відкритих дверей ННІ «Інститут геології» заплановано провести 20 грудня цього року.