2021-04-08

Shell повідомляє про прибутки з розвідки та видобутку з початку пандемії

Royal Dutch Shell Plc заявила, що розраховує отримати перший прибуток від перекачування нафти з початку пандемії. Згідно із заявою, опублікованою в середу, підрозділ Shell з розвідки і видобутку нафти зміг отримати «вигоду з поточної кон'юнктури цін на сировину» в I кварталі, передає worldoil.

У той час як доходи від природного газу, нафтопереробки і хімікатів допомогли Shell отримати загальний прибуток в минулому році, її основний бізнес повідомляв про постійні збитки після падіння цін на енергоносії через COVID-19. Повернення до прибутку в секторі розвідки і видобутку - ще один сигнал про те, що галузь відновлюється після історичного спаду.

Британська BP Plc 6 квітня заявила, що досягла своєї мети по скороченню чистого боргу до $ 35 млрд на рік раніше, ніж очікувалося. Це порогове значення, при досягненні якого компанія може відновити зворотний викуп акцій.

Хоча нафтогазова галузь відновлюється, їй ще належить пройти довгий шлях, перш ніж вона повністю позбудеться від наслідків пандемії.

Shell також опублікувала річний звіт про сталий розвиток. Документ підтвердив, що обсяг викидів вуглекислого газу в минулому році знизився в результаті падіння попиту і продажу активів на тлі пандемії. Компанія пообіцяла скоротити викиди парникових газів протягом наступних трьох десятиліть і пов'язала оплату понад 16,5 тис. своїх співробітників зі зниженням місткості вуглецю своєї продукції на 6-8 % до 2023 року.