2021-01-05

Ризики та погіршення ситуації для нафти прогнозує ОПЕК в першій половині 2021 року

ОПЕК прогнозує безліч ризиків погіршення ситуації на нафтових ринках в першій половині 2021 року. Про це повідомляє Investing.com, посилаючись на заяву генерального секретаря нафтового картелю Мохаммада Баркіндо.

Галузеві міністри ОПЕК + планували провести свій саміт 4 січня, але пізніше перенесли його на 5 січня. 

У грудні ОПЕК + вирішила збільшити видобуток на 0,5 млн б / д з січня в рамках поступового збільшення виробництва на 2 млн б / д в цьому році. Але деякі учасники угоди поставили під сумнів необхідність подальшого збільшення видобутку через прискорене поширення коронавирусної інфекції.

Неформальний лідер ОПЕК Саудівська Аравія пропонувала більш обережний підхід під час попередніх зустрічей, в той час як Об'єднані Арабські Емірати і Росія заявили, що вважають за краще швидше підвищення.

У минулому році ОПЕК + спочатку скоротила видобуток на 9,7 млн ​​б / д (травень-липень), потім знизила скорочення до 7,7 млн ​​б / д (серпень-грудня) і до 7,2 млн б / д з січня.

Баркіндо зазначив, що в даний час ОПЕК очікує, що світовий попит на нафту буде визначатися країнами, що розвиваються і виросте до 95,9 млн б / д в 2021 р або на 5,9 млн б / д з 2020 р.