2004-08-24

Реанімація коаліції?

Міністром екології стане рекомендований НДП Сергій Поляков

Леонід Кучма погодився призначити Сергія Полякова на посаду міністра екології та природних ресурсів України. Колишнього народного депутата, екс-"губернатора" Донецької області (ще в часи Прем'єра Лазаренка) запропонувала на посаду фракція Народно-демократичної партії, за квотою якої цим же портфелем у т. зв. "коаліційному уряді" володів попередній міністр Василь Шевчук. Народні демократи не погоджувалися з відставкою Шевчука, вважаючи її наслідком кулуарних ігор у верхах, а самого екс-міністра - не винним у інкримінованих йому помилках у галузі природних ресурсів.

Тепер же, схоже, "статус-кво" буде відновлено. "Президент схвалив, я думаю, що указ про призначення Полякова буде через два-три дні", - повідомив лідер НДП Валерій Пустовойтенко в інтерв'ю "Українським новинам". Чільний "ендепіст" також додав, що він обговорював кандидатуру головного еколога з Прем'єр-міністром Віктором Януковичем, і той також схвалив вибір Народно-демократичної фракції. "Поляков - це людина, яка має величезний досвід", - сказав сам Янукович, відповідаючи позавчора на запитання журналістів. До речі, Віктор Янукович свого часу прийняв віжки правління Донецькою областю саме у "лазаренківця" Сергія Полякова, політичні й господарські погляди були дещо відмінними від орієнтирів нинішніх "донів". Але зараз глава уряду не дав жодних підстав згадувати про ті часи, зазначивши, що "висунення Полякова є рішенням фракції, і Кабмін, у свою чергу, виконуватиме домовленості, які існують між урядом і парламентом".

Що цікаво: 50-річний Сергій Поляков, який працював главою Донецької облдержадміністрації (1997-1999), до того обіймав посаду міністра вугільної промисловості (грудень 1995 - липень 1996), а після того був народним депутатом України минулого скликання, нині є членом Української партії "Єдність" (де головою - київський мер Олександр Омельченко). Цікава коаліція...