2021-02-23

Публічний звіт голови Держгеонадр

На сайті Держгеонадр опублікувано публічний річний звіт голови служби Романа Опімаха.

На рівні оновлення постанов Уряду були зняті штучні бар‘єри в регулюванні галузі, парламентарі ж підтримали на рівні закону спрощення видобутку бурштину та інших корисних копалин. На прозорих аукціонах продана рекордна кількість лотів із семиразовим середнім зростанням початкової ціни, вперше – золото, молібден та бурштин, а держбюджет був поповнений на майже 1 млрд грн. 

Цього року компанія планує завершити модернізацію профільного законодавства, оцифрування дозвільних процесів, забезпечення доступу до публічних даних про геологію, а також оптимізацію структури українських геологічних підприємств. 

У 2021 році Служба презентувала вперше «преміум-об’єкти», що містяться в Інвестиційному атласі надрокористувача і належать до «ліги металів майбутнього» (літій, титан, кобальт, нікель та інші). Їх розробка вимагає значних капіталовкладень та сучасних технологій. Держгеонадра мають намір залучати інвестиції до розробки цих категорій корисних копалин.

У найближчих планах є підготовка геолого-інвестиційних паспортів усіх ОТГ, з метою поінформування громад про наявні на їх території поклади корисних копалин. Це дозволить доцільно налагоджувати бізнес-активність у регіонах, адже надра належать народу. 

Детальніше за посиланням