2021-01-13

«Проект-Буд» завершило реконструкцію УПГ-Рудниківське

Як повідомляє ExPro Consulting, приватне підприємство «Проект-Буд» завершило реконструкцію зі збільшення потужностей установки підготовки газу (УПГ) Рудниківського газового родовища (у Львівській області). 

До реконструйованої УПГ надходить газ з трьох свердловин (№3, 4, 5) родовища, сукупним добовим дебітом 105 тис куб м газу. Очікується підключення ще однієї новопробуреної свердловини. Максимальна кількість газу яку можна переробляти на УПГ за добу становить 250 тис куб м.

Гирла свердловин, що підключено до УПГ знаходяться на одному майданчику, оскільки вони бурилися кущовим способом. Однією буровою установкою, було споруджено одну вертикальну та дві похило-скеровані свердловини, з відходами від вертикалі до 650 м. Глибина цих свердловин по вертикалі близько 1150 м а по стволу - 1350 м. 

"Серед переваг кущового буріння, скорочення витрат ресурсів та часу на облаштування майданчиків під бурові установки, під’їзних шляхів та інших комунікацій, зменшення затрат часу на вежобудування, та на природоохоронні заходи. Тож наступні 3 свердловини (№ 6, 7, 8) на Рудниківському родовищі також бурять цим способом, першу - уже успішно пробурили.

Не дивлячись на те, що поки що на УПГ Рудниківське споруджено 6 гребінок, в планах пробурити ще 10 свердловин на цьому родовищі та довстановини гребінки під кожну продуктивну свердловину. Відповідно газ, що видобуватиметься на них буде перероблятися на зазначеному об’єкті. А саме, проходити трьох ступеневу очистку в спеціальних блоках сепараторах від води, конденсату, та не бажаних хімічних домішків" - сповіщає ExPro.