2021-04-07

Повний цикл виробництва від видобутку до газопереробки з'явиться в Узбекистані

Surhan Gas Chemical Operating Company (SGCOC), створена консорціумом інвесторів за участю компанії Gas Project Development Central Asia (GDP), має намір в 2023 році вести в експлуатацію газопереробний завод в Узбекистані на родовищі «25 років незалежності», повідомлють ЗМІ з посиланням на генерального директора SGCOC Андрія Ігнатова.

«Плановий термін запуску ГПЗ у нас - 2023 рік. Ми можемо з гордістю сказати, що в пандемію ми не зупиняли роботи в Узбекистані», - сказав Ігнатов на полях виставки «Іннопром» в Ташкенті.

Інвестиції в проєкт оцінюються в $ 5,27 млрд. Планується двоетапна реалізація. На першому етапі - до 2022 року - заплановано буріння свердловин, облаштування родовища, геологорозвідувальні роботи на інвестиційному блоці, будівництво інфраструктури і газопереробного заводу потужністю 5 млрд кубометрів.

На другому етапі - з 2023 по 2025 рік - заплановано будівництво газохімічного комплексу потужністю 1,5 млрд кубометрів газу з виробництвом полімерних продуктів в обсязі до 500 тис. тонн на рік з переробкою товарного газу.