2020-09-16

Подальшого скорочення видобутку нафти поки не буде

За даними трьох джерел Reuters, ОПЕК +, ймовірно, продовжить компенсаційний період на жовтень і листопад. 

Незважаючи на падіння цін ОПЕК + не має наміру оголошувати про більше скорочення видобутку нафти, повідомляє Reuters, посилаючись на джерела. «ОПЕК і її союзники, навряд чи оголосять про подальші обмеження видобутку нафти цього тижня, незважаючи на падіння цін, і можуть продовжити період компенсації колишнього надлишкового видобутку для таких країн, як Ірак і Нігерія», - йдеться в релізі.

За даними трьох джерел Reuters, альянс, ймовірно, продовжить компенсаційний період на жовтень і листопад, щоб дозволити Іраку і іншим країнам досягти цільових показників.

П'ять джерел повідомили агентству, що міністерський моніторинговий комітет ОПЕК + (JMMC), засідання якого відбудеться в четвер, 17 вересня, навряд чи рекомендує зміна цільових показників обсягів видобутку нафти, незважаючи на те що ціна на нафту марки Brent впала нижче $ 40 за барель.

Ще одне джерело, чиї слова наводить агентство, повідомило, що Саудівська Аравія не буде найближчим часом намагатися підвищувати ціни на нафту шляхом добровільного скорочення понад своєї квоти, як було зроблено в червні 2020 року.