2020-09-15

Підписано меморандум про взаємопорозуміння за «Ініціативи охорони довкілля Каспійського регіону»

З ініціативи SOCAR в рамках «Ініціативи з охорони довкілля Каспійського регіону" (Caspian Environmental Protection Initiative - CEPI), SOCAR, KazMunayGas, BP, Equinor, Absheron AS і Total E & P Absheron B.В. планують почати спільні активні дії у боротьбі зі зміною клімату, що загрожують екологічній стійкості Каспійського регіону, а також щодо запобігання викидам парникових газів і шкідливих речовин в навколишнє середовище.

"Меморандум про взаєморозуміння підписали президент SOCAR Ровнаг Абдуллаєв, голова правління компанії KazMunayGas Алік Айдарбаев, президент по регіону АГТ (Азербайджан-Грузія-Туреччина) компанії BP Гарі Джонс, менеджер по Азербайджану компанії Absheron AS Equinor Фавад Курейши і генеральний директор компанії Total E & P Absheron B .В. Регіс Агути ", - наголошується в інформації.

У заході в якості спостерігачів взяли участь міністр екології та природних ресурсів Азербайджанської Республіки Мухтар Бабаєв, резидент-представник Програми розвитку ООН по країні Алессандро Фракассетті.

Слід зазначити, що "Роснефть", "Газпром" і інші компанії заявили про свої наміри приєднатися до CEPI в якості члена проєкту, а програма розвитку ООН в якості спостерігача.

Після підписання Меморандуму про взаєморозуміння учасники заходу висадили дерева на території «Екопарку».