2021-02-22

ПАР розробляє план реалізації програми геологорозвідки

За словами президента Південної Африки Сирила Рамафоси, міністерство мінеральних ресурсів та енергетики уряду ПАР розробило план реалізації програми геологорозвідки.

У четвер він заявив парламенту, не вдаючись у подробиці проєкту, що Південна Африка має великі запаси деяких з найцінніших корисних копалин в світі і великий досвід в гірничодобувній промисловості.

«Ми працюємо з галуззю, щоб стимулювати відновлення інвестицій за допомогою сприятливої ​​політики та нормативно-правової бази, - сказав він. - Це включає в себе зусилля зі скорочення поточних термінів видачі ліцензій на пошукові роботи, видобуток корисних копалин, воду і охорону навколишнього середовища».

Міністр мінеральних ресурсів та енергетики ПАР Гведе Манташе заявив в лютому 2020 року на конференції «Інвестиції в африканську гірничодобувну промисловість», що країна планує розширити геологорозвідувальні роботи.

«Намір полягає в тому, щоб в найближчі кілька років підвищити національний цільовий показник з рівня нижче 5 % до прийнятного рівня. Тому уряд вклав кошти в комплексну і міждисциплінарну програму геологічного картування території», - повідомив він.

Південна Африка - провідний виробник платини, золота і алмазів, а також інших корисних копалин і дорогоцінних металів.