2021-01-14

Олександр Залужний став генеральним директором КП «Кіровгеологія»

Олександра Михайловича Залужного призначено генеральним директором казенного підприємства «Кіровгеологія». Відповідний наказ підписав голова Держгеонадр. 

До призначення О. Залужний був заступником генерального директора КП «Кіровгеологія», т.в.о. генерального директора. Як зазначає служба, раніше він працював в органах місцевої державної виконавчої влади, керував підприємствами, що належать до приватного сектору.

КП «Кіровгеологія – спеціалізоване державне підприємство, яке має понад 70-річний досвід геологічного вивчення надр, проведення геолого-пошукових та геологорозвідувальних робіт на території України й інших держав світу. Це єдина державна компанія, яка виконує спеціалізовані геологорозвідувальні роботи урану від прогнозування до гірничобурової розвідки та підготовки уранових родовищ до експлуатації. Підприємством створена вітчизняна сировинна база урану й інших корисних копалин.

КП «Кіровгеологія» займається геолого-пошуковими та геолого-розвідувальними, геофізичними роботами, а також лабораторними дослідженнями. Здійснює видобуток блокового каменю габро, є виконавцем державної програми забезпечення населення питною водою, за якою виконує пошуки питних підземних вод в Миколаївській і Кіровоградській областях.