2019-11-07

Олександр Романюк розповів про партнерські проєкти Укргазвидобування

Залучення зовнішніх інвестицій та прогресивних технологій для розробки родовищ дадуть змогу збільшити ресурсну базу Укргазвидобування в середньостроковій перспективі. Про це розповів перший заступник голови правління Товариства Олександр Романюк на IV Київській конференції Ньюфолк НКЦ.

– Наша наявна ресурсна база є виснаженою, тому потрібні нові родовища з новими тисками, – зазначає пан Олександр. – Також необхідно працювати з важковидобувними запасами, наприклад, із газом щільних колекторів, чого раніше ми не робили. Ми працюємо в умовах законодавчих обмежень і залучаємо нових партнерів, які перемогли в конкурсах щодо договорів про розподіл продукції.

Так, за словами Олександра Романюка, компанія-партнер, яка матиме контракт на подальшу розробку низки виснажених західноукраїнських родовищ, повинна буде не тільки підтримувати поточний видобуток, але й завдяки власним інвестиціям збільшити обсяги блакитного палива, яке підіймають із тамтешніх надр.

Ще один напрямок потенційної співпраці з інвесторами – родовища нетрадиційного газу. Тут ми також відкриті та шукаємо партнерів, які мають відповідні фінансові ресурси й досвід роботи. – Необхідно зробити так, щоби блакитне паливо з таких родовищ можна було отримати не за 50 років, а за 5–10 років. Звичайно, ми будемо вкладати і власні кошти, але хочемо зменшити ризики за допомогою залучення зовнішніх інвесторів, – наголосив Олександр Романюк.

З презентацією Олександра Романюка можна ознайомитись за посиланням.