2007-05-16

Обікрали... Тузлу

У прокуратурі Криму зникли матеріали про використання виділених торік із резервного фонду Кабміну на зміцнення й облаштування коси Тузла 15 млн. грн. Про це заявив, повернувшись на посаду кримського прокурора, Віктор Шемчук. "Співробітники КРУ раніше встановили, що управління капітального будівництва уряду автономії на п'ять млн. грн. завищило обсяги виконаних робіт, а витрат ще на три мільйони вони не змогли підтвердити, бо результати робіт уже під водою", - уточнив він. "Коли я працював прокурором, ці матеріали були надані нам співробітниками міліції, а коли повернувся на посаду, то дізнався, що матеріалів немає. Якщо ми їх не відшукаємо, то відновимо перевірку", - запевнив В. Шемчук.

Тим часом Кабінет Міністрів України виділив 9,5 млн. грн. на відселення мешканців із 20 аварійних будинків Аршинцевської коси (де під загрозою підтоплення опинилися також підприємство "Затока", лінії електропередач, шляхи, пляж, сім будинків відпочинку і пансіонатів) і ще 25,3 мільйона для проведення невідкладних заходів інженерного захисту острова Тузла, де проживає майже сто сімей.

За даними фахівців, посилення швидкості течії, що його спричинила поява в Керченській протоці одіозної дамби з російського боку, призвело до дуже стрімкого розмивання Аршинцевської коси та острова Тузла. Приміром, торік під водою опинилася п'ята частина суші. Існує загроза, що зона розмивання з`єднається з внутрішніми озерами острова й розділить його навпіл.