2019-04-08

ННІ «Інститут геології» відсвяткував 75 років!

Третього квітня 2019 року ННІ «Інститут геології» відсвяткував 75 років. Подія відбулась в актовому залі корпусу економічного факультету, де співробітників і студентів вітали:

  • ректор та проректор університету з наукової роботи,
  • представники 3-х інститутів НАН України,
  • декани 2-х факультетів КНУ,
  • декани та директора 3-х профільних факультетів інших ВНЗ України,
  • голови та представники 11 геологічних підприємств на чолі з головою Державної служби геології та надр України,
  • представники двох громадських організацій,
  • випускники геологічного факультету попередніх років,

Переповнений зал з радістю зустрів концертну програму, де з музичними номерами виступили: студенти Інституту та Коледжу геологорозвідувальних технологій, а також фольклорно-етнографічний ансамбль «Веснянка», який був створений на базі геологічного факультету в 1958 році.

Впродовж привітання від гостей співробітники та студенти ННІ «Інститут геології» отримали 46 відзнак від рідного університету, Державної служби геології та надр України, НАК «Нафтогаз» України, Спілки геологів України, Товариства «Знання» та безліч подарунків від шанувальників Інституту.

За 75 років геологічний факультет підготував і випустив десятки тисяч фахівців геологорозвідувальної галузі. Безумовно, всі вони підтримують тісні дружні стосунки один з одним і зі своєю Alma mater. Віхою цього заходу стало також створення громадської організації «Асоціація випускників геологічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка».

Святкування 75-річчя геологічного факультету засвідчило велику повагу до Інституту як академічних, так і навчальних установ, а також продемонструвало найтісніші зв’язки зі структурами Державної служби геології та надр України, провідними підприємствами і акціонерними компаніями України, де працює багато випускників Інституту, які користуються значним попитом на ринку геологорозвідувальної праці.