2011-02-07

Налагоджується співробітництво між Україною та Республікою Корея

24 січня у Державній службі геології та надр України (ДСГНУ) відбулося спільне засідання представників ДСГНУ та геологічних організацій Республіки Корея з питань співробітництва у сфері геологічної розвідки та використання надр, повідомляє офіційний сайт ДСГНУ.

Сторони обговорили перспективи співробітництва між ДСГНУ та корейською компанією КОРЕС, яка висловила зацікавленість щодо інвестицій у мінерально-сировинному секторі України, а також можливість налагодження науково-технічного співробітництва між підприємствами ДСГНУ та Корейського інституту геології та мінеральних ресурсів (КІГАМ).

Корейська сторона запропонувала співробітництво на рівні пошуків та розвідки родовищ корисних копалин, обміну інформацією та фахівцями. Ці пропозиції буде відображено у відповідному Меморандумі про взаєморозуміння.  

Українська сторона під час зустрічі наголошувала, що ДСГНУ готова до конкретного співробітництва в рамках окремих проектів по визначених родовищах або ж загального великого проекту, який міг би включати в себе декілька об’єктів. ДСГНУ запевнила, що за наявності бажання та готовності інвестора до виконання необхідних видів та обсягів робіт вона готова надати необхідну технічну допомогу, а також запропонувала разом із корейськими колегами визначити форми співробітництва, які можуть включати спільні підприємства, спільну діяльність, науково-технічне співробітництво, участь у діючих проектах.  

Сторони домовились протягом місяця завершити підготовку документів щодо налагодження взаємовигідного співробітництва та підписати їх у березні 2011 року під час візиту керівництва Корейської сторони в Україну.