2013-12-11

"Нафтогазвидобування" планує за рік подвоїти газовидобуток

«Нафтогазвидобування» планує подвоїти обсяг видобутку в 2014 році, порівняно з очікуваним у 2013 році - до 1 млрд кубометрів газу. При цьому інвестиції в розвиток виробництва мають скласти 1,4 млрд грн, повідомляють в компанії.

Зазначається, що під керівництвом Ігоря Щурова почалося технічне переоснащення, стандартизація бізнес-процесів і документації, побудова ефективної системи охорони праці. Була розроблена нова інвестиційна програма, спрямована на істотне зростання видобутку газу та газового конденсату.

За останні півроку «Нафтогазвидобування» почала модернізацію 10 свердловин, яку планується завершити в 2014 р. Паралельно кожна свердловина вивчається з метою визначення оптимальних умов експлуатації.

Крім того, компанія починає активне буріння нових свердловин: одну мають ввести в експлуатацію на Семиренківському родовищі до кінця 2013 року, а запуск ще трьох заплановано наступного року. У тому числі, ведеться буріння унікальної свердловини проектною глибиною 8 тис. м., котра дозволить отримати додаткову геологічну інформацію про родовище.

В межах нового курсу також стартувала програма геолого-технічної оцінки стану пластів, свердловин і територій. Її результати дозволять визначити, як досягти максимальної продуктивності пластів, що розробляються і де розміщувати проектні точки для буріння. Вартість програми на найближчі два роки - більше 80 млн грн.

У першій половині 2014 року «Нафтогазвидобування» планує ввести в дію нову установку комплексної підготовки газу «Олефірівська». Серед інших інфраструктурних проектів - будівництво резервуарного парку зберігання газоконденсату, будівництво нових газопроводів, ліній електропередач, трансформаторної підстанції, доріг тощо.

Паралельно із розробкою стратегій соціального партнерства з трьома районами Полтавської області: Шишацьким , Миргородським і Полтавським - в 2013 р. компанія планує профінансувати закупівлю санітарних машин для Шишацької районної лікарні, а також провести ремонт Будинку культури, здійснити заходи з підвищення енергоефективності гуртожитку інвалідів, організувати освітлення в селі Ковалівка. Крім того, планується обладнати вузли обліку природного газу в двох школах Миргородського району.

«Українська енергетика»