2021-01-14

Нафтогаз запустив у роботу перше родовище газу щільних порід

Група Нафтогаз запустила в дослідно-промислову розробку перше родовище газу щільних порід (центрально-басейнового типу) – Святогірське. Про це сповіщає пресслужба компанії. 

Зазначено, що Святогірське родовище, що знаходиться в центрі Юзівської ділянки, є пілотним проєктом у межах стратегічного напряму Нафтогазу з освоєння покладів газу щільних порід.

«Дослідно-промислова розробка Святогірського родовища – це також важливий крок на шляху до якнайшвидшого початку освоєння  Юзівської ділянки. Створена інфраструктура може і буде використовуватися для підготовки та подачі в систему газу з її свердловин», – прокоментував  директор дивізіону «Нафтогаз Розвідка та Видобування» Олександр Романюк. 

Наразі до нової інфраструктури уже під’єднали три пошуково-розвідувальні свердловини. Для отримання газу з них Нафтогаз залучив новітні технології і фахівців міжнародного рівня.

Було проведено широкоазимутальні 3D-сейсмічні дослідження, щоб розкрити повний потенціал родовища. Зараз ведеться буріння ще однієї свердловини у так званий «sweet spot» – місце найбільш можливої концентрації газу. За результатами буде прийматися рішення щодо подальшої програми освоєння родовища.