2020-06-03

Нафтогаз виводить внутрішні комунікації на новий рівень

НАК «Нафтогаз України» розпочав пілотний проект з впровадження внутрішнього корпоративного порталу – аналогу соціальної мережі для працівників. Переможцем відбору постачальника було обрано міжнародне рішення на базі eXo Platform компанії Exo Platform Luxembourg SARL.

Така потреба для всієї Групи Нафтогаз виникла через відсутність єдиного внутрішнього соціального простору для співробітників, який би підтримував в повному обсязі трансформаційні процеси, що відбуваються в Групі. Наявність сучасного веб-рішення та мобільної версії внутрішнього корпоративного порталу допоможе підвищити ефективність роботи працівників та покращить взаємодію всередині Групи Нафтогаз.

«Початок проекту з eXo Platform – це ІТ-відображення процесів трансформації, які зараз відбуваються у Групі Нафтогаз. Ми плануємо створити спільний простір для комунікацій всіх працівників Групи. Акцент робимо на безпечності та можливості доступу до кожного працівника – як в офісі, так і «в полі» (з мобільних телефонів), у найвіддаленіших районах присутності Групи Нафтогаз. Це сприятиме побудові ефективної системи внутрішніх комунікацій по всій Групі і у кожного працівника з’явиться нарешті можливість отримувати інформацію з єдиного джерела», – підкреслює директор з впровадження трансформації Групи Нафтогаз Олена Коротчук.

Проект виконує ТОВ «Нафтогаз Цифрові Технології» – дочірня компанія НАК «Нафтогаз України», основна мета діяльності якої – впровадження проектів автоматизації ключових бізнес-процесів Групи Нафтогаз та подальший розвиток і підтримка цих систем.

На першому етапі, у максимально стислі терміни – за три місяці, запрацює портал для співробітників корпоративного центру Нафтогазу. Далі плануємо розгорнути новий корпоративний портал на всі компанії Групи для понад 50 тис. працівників.

«Умови карантину – виклик для команди ІТ. Ця ситуація довела, що ми маємо шукати, пропонувати та впроваджувати нові інструменти для підвищення ефективності роботи сьогодні і на майбутнє. Тож внутрішня корпоративна мережа є, як ніколи, актуальною для Групи, – розповідає директор з інформаційних технологій Нафтогазу Марина Квашніна. – Продукт компанії eXo Platform відповідає нашим вимогам і на тендері був обраний як найкращий».

Довідково. eXo Platform з 2003 року надає послуги з впровадження Enterprise Social Network рішень для комунікацій з працівниками. Сьогодні eXo є провідним постачальником інноваційних комунікаційних рішень для компаній. У арсеналі eXo – понад сто успішних розгортань продукту в різних країнах. Головний офіс компанії знаходиться в Парижі, є представництва у США та Люксембурзі.

Рішення eXo успішно впроваджені для НАТО, Офісу Президента Франції, Національної поліції Франції, Європейського інвестиційного банку, компанії Міцубісі та інших, загалом – понад 100 клієнтів по всьому світу.