2019-04-15

Нафтогаз провів переговори з провідними китайськими корпораціями та банками

Минулого тижня у Пекіні команда НАК «Нафтогаз України» на чолі з головою правління Андрієм Коболєвим провела переговори з керівництвом найбільшої державної китайської нафтогазової корпорації China National Petroleum Corporation (CNPC).

Під час зустрічі обговорювалися практичні кроки для початку співробітництва двох державних нафтогазових компаній, направлені на збільшення видобутку вуглеводнів та застосування новітнього обладнання та технологій в Україні.

Як зазначив Андрій Коболєв, група Нафтогаз вже має успішний досвід співпраці з китайськими компаніями, які продемонстрували високий професійний рівень як в проектах буріння, так і в поставках сучасного бурового обладнання для підприємств групи.

Також в рамках візиту до КНР команда Нафтогазу провела низку робочих зустрічей з представниками провідних державних банківських установ Китаю, на яких обговорили можливі умови фінансування проектів групи Нафтогаз в межах виділеної на групу квоти від китайської Sinosure.

Нагадаємо, що 1 квітня у м. Пекін відбулося офіційне підписання меморандуму між НАК «Нафтогаз України» та китайською державною експортною кредитною агенцією Sinosure на загальну суму 1 млрд дол. США, що дозволяє залучати в межах цієї суми боргове фінансування та прямі інвестиції з боку китайських корпорацій та фінансових установ.