2007-03-30

Начал работу 10-й Международный форум "Нефть и газ 2006"

Сегодня в Киеве, в Международном выставочном центре начал свою работу 10-й Международный форум ”Нефть и газ 2006”, организованный Минтопэнерго Украины, НАК ”Нафтогаз Украины”, АККО Интернешнл.


Как отметил в приветственном выступлении вице-премьер-министр Украины Андрей Клюев, ”хорошо то, что с каждым годом уровень таких форумов постоянно увеличивается”. И хотя 280 компаний–участников сегодняшнего мероприятия – не предел, по словам А.Клюева увеличение численности участников подобных форумов впечатляет.

Затем вице-премьер-министр зачитал приветственный адрес от Кабинета Министров Украины:
”Від імені Уряду вітаю вас з відкриттям міжнародної виставки Нафта та газ – 2006. і науково-практичної конференції ”Нафтогазовий комплекс України: стратегія розвитку”, який вже вдесяте проводиться в Україні.
Приємно відзначити, що нині на форумі зібралося близько 165 вітчизняних та 75 нафтогазових компаній з 17 країн світу. Цей факт є яскравим підтвердженням зростаючого інтересу до паливно-енергетичного сектору України з боку потенційних інвесторів і партнерів.
Економічні здобутки найбільш розвинених держав ґрунтуються на базових галузях економіки, зокрема нафтогазового комплексу. Адже саме від роботи цієї стратегічно важливої галузі залежить і тепло в наших оселях, і стабільність у суспільстві, і впевненість у завтрашньому дні.

Переконаний, що проведення робочих зустрічей буде взаємовигідним, сприятимуть розвитку вітчизняного нафтогазового комплексу, задоволенню потреб України в енергоресурсах та успішному розв’язанню соціально-економічних проблем.
Щиро бажаю учасникам і гостям плідної роботи корисних контактів і нових надійних партнерів, гарного здоров’я і життєвого благополуччя.
Прем’єр-міністр України Віктор Янукович”.

Министр топлива и энергетики Юрий Бойко также поприветствовал участников  и высказался, что увеличение числа компаний свидетельствует о больших перспективах Украины для развития энергетического сектора. ”Досягнення, що нафтогазова галузь України демонструє сьогодні, стали можливими завдяки самовідданій праці багатьох колективів нафтогазовидобувних, переробних підприємств, бурових нафто- і газотранспортних організацій, кожного робітника і спеціаліста, завдяки їх професійній майстерності, творчому підходу до дорученої справи”.

Илья Рыбчич, который сегодня является главным советником председателя правления НАК ”Нафтогаз Украины”, в интервью GEOnews.com.ua сказал:
”Я думаю, что выставка в этом году удалась. Очень приятно, что в этом году в выставке участвует много зарубежных партнеров. Это значит, что в Украину идут новые технологии. А с новыми технологиями всегда можно добывать больше газа и разведывать новые месторождения”. По словам И.Рыбчича, сотрудничество с такими известными  компаниями, как Шелл, Бритиш Петролеум и др. даст возможность подтолкнуть Украину к увеличению добычи собственного газа и развитию собственной газовой промышленности”.

Подготовила Татьяна ЗУРЬЯН, фото - Олег ПАЛЯМАР, GEOnews.com.ua
7 ноября 2006 г.