2021-01-13

На шахті ДТЕК «Ювілейна» запровадили цифрову систему позиціонування

На шахті «Ювілейна» (одна з десяти в найбільшому вугледобувному об'єднанні країни ДТЕК Павлоградвугілля) ШУ Першотравенське за півтора місяці запровадили цифрову систему позиціонування. Технологія дозволяє в режимі реального часу відслідковувати, де саме знаходяться люди під землею, оперативно сповіщати диспетчерів на поверхні про концентрацію метану в гірничих виробках та про аварійні ситуації. Мета технології - підвищення безпеки шахтарів при видобуванні вугілля. Про це повідомляє пресслужба ДТЕК

Як зазначається у матеріалі, останнє десятиліття глибина шахти досягла позначки в 570 м, де вугільні пласти містять підвищену кількість газу метану, який вивільняється при видобутку вугілля. Це і стало поштовхом до запровадження та тестування технології. У майбутньому ДТЕК планує використовувати цифрову систему позиціонування на інших шахтах компанії. 

"Нова система позиціонування базується на технології Wi-Fi + Bluetooth, а цифрову інфраструктуру зв'язку на «Ювілейній» побудували в рамках програми MODUS по цифровій трансформації ДТЕК. Раніше всі подібні системи використовували радіозв'язок, який був недостатньо надійним і працював тільки в один бік – передавав на поверхню сигнал про місцезнаходження співробітника, але не дозволяв щось передавати назад під землю", - наголошується у статті.