2020-11-24

Murowa Diamonds протистоїть місцевому населенню через геологорозвідувальні роботи з пошуку алмазів в Зімбабве

Компанія Murowa Diamonds, що належить RioZim, знаходиться в протистоянні з населенням в районі кімберліту Sese в окрузі Чіві в Зімбабве, де вона в даний час веде геологорозвідувальні роботи з пошуку алмазів.

Murowa Diamonds займається розвідкою на концесійних територіях в районі кімберліту Sese з минулого року, щоб встановити, чи придатні виходи кімберлітових порід в цьому районі для комерційної експлуатації, перш ніж прийняти рішення про відкриття свого другого рудника.

Однак місцеві жителі стверджують, що Murowa Diamonds вторглася на їхні земельні ділянки. Вони також заявили, що роботи які ведуться компаніє заважають навчанню учнів в місцевих початковій і середній школах.

Громада Sese також хоче ясності в питанні про компенсацію, якщо мешканці будуть переміщені через запланований видобуток корисних копалин, а також в питанні про те, яку вигоду вони отримають від видобутку алмазів, якщо вони будуть знайдені.

Murowa Diamonds спростувала твердження, висунуті проти компанії, заявивши, що її діяльність здійснюється чесно і відповідно до національного законодавства.

Уряд Зімбабве тепер закликає конфліктуючі сторони врегулювати свої розбіжності.

Хоча ця тупикова ситуація переросла в судову тяганину, з тих пір більшість проблем, піднятих громадою, було усунено, і лише кілька жителів все ще не в ладах з алмазодобувної компанією, що виконує роботи в Sese.