2017-08-21

Міжвідомча комісія дала зелене світло трьом новим тендерам на видобуток нафти і газу

17 серпня 2017 року під головуванням Міністра енергетики та вугільної промисловості І. Насалика відбулось чергове засідання міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції.

Міжвідомча комісія продовжила розгляд звернень зацікавлених інвесторів щодо проведення відкритих конкурсів на укладення трьох угод про розподіл вуглеводнів, відповідно, на ділянці Решетилівська (Полтавська область), на ділянці Берестянська (Львівська, Харківська, Дніпропетровська області), на ділянці Варвинська (Полтавська, Чернігівська області). Міжвідомча комісія створила робочу групу в складі членів комісії для підготовки проектів постанов Кабінету Міністрів України щодо проведення конкурсів на укладення угод про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах  зазначених ділянок надр.

Також  відповідно до рішення Київського окружного адміністративного суду Міжвідомча комісія розглянула звернення компанії Юзгаз Бі.Ві. (Нідерланди) та ТОВ «Надра Юзівська» щодо продовження розгляду їх запиту щодо надання згоди на відступлення ТОВ «Надра Юзівська» належної йому частки участі в правах та зобов’язаннях інвестора за угодою про розподіл вуглеводнів. які видобуватимуться у межах ділянки Юзівська, на користь компанії Юзгаз Бі.Ві.

Міжвідомча комісія підтримала пропозицію Голови комісії І. Насалика щодо створення робочої групи у складі членів комісії. Робочій групі доручено опрацювати за участі представників компанії Юзгаз Бі.Ві. (Нідерланди) та ТОВ «Надра Юзівська» надані проекти договору на відступлення прав і обов’язків інвестора за угодою про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки Юзівська, компанії Юзгаз Бі.Ві., а  також додаткової угоди до угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки Юзівська, та внести пропозиції Міжвідомчій комісії щодо проектів зазначених документів.

Міжвідомча комісія також заслухала інформацію Голови Правління НАК «Надра України» Я. Климовича щодо необхідності укладення додаткової угоди до угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки «Олеська», насамперед, для належного оформлення виходу компанії «Шеврон» (США) із зазначеної угоди. Міжвідомча комісія прийняла рішення утворити робочу групу в складі членів комісії для опрацювати проекту додаткової угоди та доручила робочій групі внести пропозиції щодо зазначеного проекту на розгляд Міжвідомчої комісії.

Міжвідомча комісія заслухала інформацію заступника Міністра закордонних справ О. Зеркаль щодо необхідності прискорення виконання всіх положень мирової угоди між державою Україна та компанією Венко Прикерченська для підготовки позову України до Міжнародного суду ООН проти Російської Федерації щодо порушення положень Конвенції ООН по морському праву.  Комісія вирішила скасувати рішення Міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції щодо скасування державної реєстрації угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Прикерченська (протокол №31 від 05.06.2008 р.), а також доручити міжвідомчій робочій групі в 30-денний строк внести пропозиції Міжвідомчій комісії щодо внесення змін та доповнень до зазначеної угоди в формі її нової редакції.