2013-02-14

Міністерство екології та природних ресурсів України гарантує незалежний екологічний аудит на всіх етапах видобутку сланцевого газу

11 лютого 2013 року відбулася зустріч Міністра екології та природних ресурсів України Олега Проскурякова з представниками концерну Shell. На зустрічі також були присутні члени Громадської ради при Мінприроди України та фахівці Державної служби геології та надр України.

Ключовою темою зустрічі було обговорення створення системи незалежного екологічного аудиту, який зобов'язана провести компанія перед початком розробки і видобутку сланцевого газу. З метою забезпечення прозорості процесу початковий екологічний аудит проводитиме незалежна організація.

Повна прозорість для громадськості проектів і робіт, що проводяться на всіх етапах видобутку сланцевого газу - один з основних пріоритетів Міністерства екології та природних ресурсів України. Тому Міністерство екології та природних ресурсів України гарантує доступ до інформації і громадський контроль представникам громадських природоохоронних організацій.

У Міністерстві екології та природних ресурсів України відзначають, що повне і всебічне інформування громадськості, екологічних організацій, представників ЗМІ, місцевих громад, про всі природоохоронні заходи, що проводяться концерном Shell, створення системи екологічної безпеки є першочерговим пріоритетом його діяльності.

Мінекології та природних ресурсів України