2019-09-03

Міністерство екології та природних ресурсів перейменовано на Міністерство енергетики та захисту довкілля України

Уряд прийняв рішення щодо оптимізації системи центральних органів виконавчої влади, яке відповідатиме складу нового Уряду. Згідно з постановою КМУ № 829 від 02 вересня 2019 р. Міністерство екології та природних ресурсів перейменовано на Міністерство енергетики та захисту довкілля України.

А Міністерство енергетики та вугільної промисловості, у свою чергу, реорганізується шляхом приєднання до Міністерства енергетики та захисту довкілля.

Також згідно з постановою, Міністерство енергетики та захисту довкілля України є правонаступником майна, прав та обов’язків Міністерства енергетики та вугільної промисловості (п. 6, 7 постанови).

У тижневий термін Мінюст повинен подати проект акта щодо утворення комісії з реорганізації Міністерства енергетики та вугільної промисловості. А міністр енергетики та захисту довкілля протягом 10 днів повинен підготувати і внести на розгляд Кабміну проект положення про Міністерство енергетики та захисту довкілля України і пропозиції щодо змін до відповідних законодавчих актів.

Новопризначений міністр енергетики та захисту довкілля - Олексій Оржель

За матеріалами Урядового порталу.