2020-06-19

Мінекології очолив Роман Абрамовський (оновлено)

Верховна Рада проголосувала за призначення Романа Абрамовського міністром екології. "За" проголосували 264 народних депутата, "проти" - 21, "утрималися" - 51. Про це йдеться на офіційному порталі Верховної Ради України.

"В екологічній політиці дуже багато викликів. І я чітко знаю, що з ними робити, щоб ліквідувати наслідки промислового забруднення, адаптуватися до змін клімату. Багато питань до лісового господарства, багато питань до інфраструктури поводження з відходами – у тому числі, з радіоактивними. Ми вступили в період маловоддя, є ряд питань, що стосуються рибного господарства. У мене є чіткий план, як зробити так, щоб рибні ресурси приносили користь держави", – зазначив під час виступу у Верховній Раді Роман Абрамовський.

Також у ході засідання Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський склав присягу члена Кабінету Міністрів України та урочисто присягнув на вірність Українському народові з трибуни Верховної Ради.

Роман Абрамовський народився у 1973 році. Закінчив Київський національний університет внутрішніх справ. З жовтня 2019 року – заступник Міністра енергетики та захисту довкілля України. До цього був заступником Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Раніше обіймав керівні посади на підприємствах приватного сектору.

27 травня Кабінет міністрів прийняв постанову про створення Міністерства захисту навколишнього середовища і природних ресурсів. 1 червня кандидатура Абрамовського на посаду міністра екології була схвалена фракцією Слуга народу. 3 червня його кандидатуру підтримав профільний комітет Верховної Ради.