2011-01-20

Микола Азаров вимагає змінити керівництво компанії "Укрнафта"

Прем’єр-міністр України Микола Азаров вимагає від міністра палива та енергетики Юрія Бойка змінити керівництво компанії «Укрнафта». Про це глава уряду заявив 19 січня, розпочинаючи засідання Кабінету Міністрів.

Микола Азаров зазначив, що у 2010 році зменшився видобуток нафти і газу, незадовільні показники виробництва коксу та продуктів нафтопереробки. «Як би не було занехаяне нафтогазове господарство за минулі роки, такий провал в галузі означає, що недостатньо рішучими і правильними були дії керівництва… Вимагаю від Міністра палива та енергетики Юрія Анатолійовича Бойка замінити неефективних менеджерів, які допустили відставання базової галузі. Зокрема, це стосується керівництва «Укрнафти», - наголосив М.Азаров.

Прем’єр-міністр також зауважив, що незважаючи на суттєве збільшення фінансування вугільної галузі, видобуток вугілля у 2010 році був менше, ніж у 2009 році. «Це надзвичайно серйозна претензія до вугільної галузі. Так неефективно використовувати бюджетні кошти неприпустимо, ми такого не дозволимо», - підкреслив він.