2011-02-14

Микола Азаров: Найближчими днями Уряд розгляне питання про укладання мирової угоди з "Венко Прикерченська"

Найближчими днями Уряд ухвалить рішення про укладання мирової угоди з компанією «Венко Прикерченська» (Vanco Prykerchenska). Про це на брифінгу повідомив Прем‘єр-міністр України Микола Азаров.

Прем‘єр-міністр поінформував, що на засіданні Кабінету Міністрів це питання не розглядалося, оскільки не були повністю погоджені необхідні документи. «На Уряді воно не розглядалося суто з технічних причин. У нас на Уряд виносяться лише ті документи, які повністю відпрацьовані, завізовані відповідно до вимог регламенту. Сам текст документа, особливо у такому випадку, має бути вивірений до кожної коми. Саме тому це рішення вчора не розглядалося, але воно буде розглянуто найближчим часом і буде ухвалено рішення», - наголосив Микола Азаров.

Прем‘єр-міністр підкреслив, що безглуздий конфлікт з іноземним інвестором, створений попереднім Урядом,  призвів до втрати часу і доходів та до втрати Україною своєї репутації. «Ті абсолютно безглузді рішення, які ухвалював попередній Уряд, призвели лише до одного – втрати часу, до втрати Україною своєї репутації. І зараз ті стогони, які лунають стосовно нібито віддачі шельфу – це просто політичні спекуляції», - зазначив Глава Уряду.

За його словами, лише одна бурова установка, за допомогою якої здійснюється розвідувальне буріння, коштує мільярди доларів. «Тому необхідно ще знайти інвестора, який погодиться вкласти серйозні гроші у розвідку. А поки що йдеться про розвідку шельфу, про оцінку запасів. А потім, якщо родовище виявиться продуктивним, і його економічні параметри зумовлять рентабельність видобутку нафти і газу, ще необхідно знайти інвестиції, які мають бути вкладені в це», - підкреслив Микола Азаров.

 «Рішення буде ухвалено на Кабінеті Міністрів, і воно буде реалізовано. І я сподіваюся, що, за сприятливого розвитку подій, Україна матиме свою нафту і свій газ, а це для нас надзвичайно важливо», - підсумував Прем‘єр-міністр.

Урядовий портал