2020-11-20

Команда Міндовкілля «Environmental Impact» стала переможцем EU Association Lab

з понад 50 учасників команда Міндовкілля на чолі із заступником Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Русланом Стрільцем здобула перемогу в EU Association Lab та отримала нагороду «Ecofriendship of the year».

EU Association Lab – це конкурсна програма нових ідей, покликаних надати додатковий імпульс для реалізації Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Упродовж шести місяців фахівці органів державної влади, бізнесу та громадськості спільно працювали над новими підходами та інструментами для підтримки процесів імплементації Україною європейського законодавства.

Команда Міндовклілля Environmental Impact розробила та представила журі  унікальний електронний сервіс. Він покликаний спростити складну та довготривалу процедуру оцінки впливу на довкілля та зробити її більш зручною для всіх учасників – держави, бізнесу та громадськості.

Сервіс дозволяє швидко та автоматично розрахувати вплив планової діяльності на довкілля та отримати об’єктивний результат.

Пілот і прототип сервісу розроблявся для оцінки планованої діяльності, пов’язаної з транспортними спорудами. Зокрема, його функціонал адаптований до розрахунку прогнозування впливів на довкілля за встановленими критеріями та показниками, визначеними у новому національному стандарті ДСТУ 9060:2020 Оцінка впливу на довкілля. Транспортні споруди. Критерії оцінки та показники впливу на довкілля.

В подальшому його робота може бути поширена і на інші об’єкти ОВД.

Також розроблено навчальний курс для різних груп стейкхолдерів по застосуванню стандарту та самого сервісу у діяльності на різних етапах процедури ОВД. Інформаційна компанія та навчання розпочнуться вже з грудня поточного року.