2019-01-21

Інтеграція до європейських енергетичних ринків є пріоритетом для України - Наталія Бойко

Заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції Наталія Бойко зустрілася з керівником відділу економіки Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні Петером Ціглером.

Під час зустрічі сторони обговорили питання збереження транзиту газу територією України, залучення інвестицій з метою збільшення газовидобутку в Україні, забезпечення вільного доступу до інформації щодо перспективних проектів для залучення потенційних інвесторів.

«Північний потік-2 є насамперед політичним проектом, що ставить під загрозу збереження транзиту природного газу територією України, це питання не лише енергетичної безпеки, це питання національної безпеки, адже ми розуміємо, що відсутність транзиту - можливість для РФ йти на ескалацію конфлікту на Сході» - зазначила Наталія Бойко.   

Заступник Міністра ознайомила з кроками України у впровадженні незалежних енергетичних ринків та інтеграції Об’єднаної енергетичної системи України до загальноєвропейської енергосистеми (в рамках співпраці з ENTSO-E).

З свого боку Петер Ціглер передав запрошення на конференцію «5th Berlin Energy Transition Dialogue 2019», яка відбудеться у квітні цього року в Берліні.