2020-06-26

Інформація про будівлю на пл. Міцкевича, 8 в м. Львові

Прес-служба ПрАТ «НАК «Надра України» надає останню оновлену інформацію про продаж будівлі на пл. Міцкевича, 8 в м. Львові.

Уповноваженим органом управління ПрАТ «НАК «Надра України» прийнято рішення вчинити правочин щодо відчуження вказаної будівлі, шляхом проведення публічних торгів, у формі електронного аукціону за ціною не нижче оціночної вартості.

Попередньо ініціатором реалізації вказаного нерухомого майна виступило ДП «Західукргеологія», адміністративний апарат якого розміщений саме у цій будівлі, з метою отримання від продажу коштів для погашення існуючих боргів та уникнення банкрутства підприємства.

Станом на 01.06.2020 заборгованість підприємства складає понад 90 млн. грн., в т.ч. 5,5 млн.грн. до бюджету та 16,5 млн.грн. до Пенсійного Фонду України.

При цьому, в ЗМІ періодично з’являється викривлена, провокуюча інформація, що питання продажу будівлі є позицією виключно органу управління Компанії та суперечить думці трудового колективу дочірнього підприємства.

На даний час відбулися кадрові зміни в керівному складі ДП «Західукргеологія», перед яким поставлено питання надати пропозиції щодо шляхів збереження підприємства та отримання коштів, достатніх для погашення боргів, проведення невідкладного ремонту будівлі (понад 50 млн. грн.) для забезпечення її подальшої експлуатації, а також позицію трудового колективу щодо продажу будівлі.

Тому, з метою уникнення маніпуляцій суспільною думкою навколо цього питання, Компанія повідомляє, що наразі вказане майно не виставлено на електронні торги (аукціон), та жодні дії з продажу вказаного майна не будуть проведені до прийняття остаточного рішення з вказаного питання.

Після чого, в разі продажу будівлі, Компанія повідомить про ціну та умови продажу всіх осіб, які мають переважне або привілейоване право з урахуванням чинного законодавства України.

Компанія має на меті забезпечити прозорість та відкритість продажу вказаної будівлі. Тому прес – служба ПрАТ «НАК  «Надра України» буде постійно надавати оновлену інформацію з даного питання.