2011-02-01

Харківська область має отримати більше 200 мільйонів гривень компенсації за користування природними ресурсами регіону

У зв'язку зі зміною податкової бази, на якій формуються місцеві бюджети в Україні, бюджет Харківської області поповниться значною сумою, отриманою як компенсація за користування природними ресурсами регіону.

Про це 31 січня під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

«Зараз видозмінене законодавство, і прибуткова частина місцевих бюджетів формується вже на зовсім іншій податковій базі. Зокрема, понад 200 мільйонів гривень (206,6) ми повинні отримати з бюджету саме за рахунок компенсації за користування нашими природними ресурсами. Я думаю, що це абсолютно інший підхід, інша філософія наповнення місцевих бюджетів. Це дає нам певну перевагу і реальну компенсацію за те, що сьогодні 40% українського газу видобувається на території Харківської області», - підкреслив голова області.

За його словами, на даний момент між керівництвом регіону та основними підприємствами газодобувної галузі налагоджені стабільні ділові відносини, що дозволяє не зупиняти процес газифікації населених пунктів Харківської області.

«У минулому році в Харківській області було освоєно близько 21 мільйона гривень на газифікацію. Я впевнений, що цього року сума буде ще більшою. Ряд районів, де рівень газифікації досить низький, будуть мати пріоритетне фінансування.Ті райони, де рівень газифікації понад 75%, будуть фінансуватися вже за залишковим принципом», - повідомив Михайло Добкін.

Харківська обласна державна адміністрація