2019-03-26

Група Нафтогаз інтегрує ІТ системи на основі SAP

Група Нафтогаз з метою підвищення ефективності операційної діяльності впроваджує проект централізації ІТ систем і служб, побудови єдиного сервісного центру IT з використанням систем SAP ERP, що базуються на новітній платформі SAP HANA.

Два підприємства Групи Нафтогаз – АТ «Укргазвидобування» та АТ «Укртранснафта» – розпочали використання систем SAP ERP наприкінці минулого року.

Наразі ТОВ «Нафтогаз Цифрові Технології», що відповідальне за реалізацію проекту, оголосило відкриті торги для закупівлі 885 додаткових ліцензій на використання систем SAP ERP та послуг з підтримки програмного забезпечення, необхідних для Укргазвидобування. Очікувана вартість закупівлі – 24,2 млн грн. Строк надання послуг – до 31 жовтня 2019 року.

«Ми розширюємо використання систем SAP як функціонально – впроваджуючи нові модулі, так і географічно, покриваючи все більшу кількість користувачів операційних підрозділів. Цим обумовлена потреба в додатковому ліцензійному програмному забезпеченні», – зазначає директор Нафтогазу з інформаційних технологій Марина Квашніна.

Учасники тендеру повинні мати досвід з виконання договорів на продаж ліцензій та підтримку SAP.

Кінцевий строк подання тендерних пропозицій – до 17:00 1 квітня 2019 р.

З детальними умовами закупівлі можна ознайомитись на веб-порталі системи публічних електронних закупівель ProZorro за посиланням: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-03-21-001659-b .

За довідками щодо проведення торгів можна звертатися за тел.: +38 067 317 24 02.

Централізація ІТ систем та служб, побудова єдиного сервісного центру IT є сталою світовою практикою для великих компаній у різних галузях, дає можливість суттєво підвищити ефективність операційної діяльності. ERP від SAP використовують 83 з 95 найбільших нафтогазових компаній світу згідно дослідження Platts TOP 250 Companies Global Energy Company Ranking.