2021-02-22

ДТЕК шахтоуправління Павлоградське освоюють новий видобувний комбайн

Компанія ДТЕК поставила нову техніку від «Корум Світло шахтаря» на ШУ Павлоградське. Про це повідомляється на сайті ДТЕК.

Інноваційний очисний комбайн CLS550P-01 портального типу з безланцюговою системою подачі розробили та виготовили для шахтарів українські машинобудівники. Нова техніка пройде промислові випробування в новій 427-й лаві на шахті Павлоградська з якої гірники мають видобути близько 700 тис. тонн вугілля.

Нове обладнання — це вдосконалена версія комбайнів з частотним перетворювачем з безланцюговою системою подачі. При його розробці машинобудівники врахували побажання шахтарів і застосували ряд технічних новинок: розмістили частотний перетворювач на борту комбайна, збільшили його енергоозброєність і візуалізували управління.

Комбайн CLS550P-01 прибув в ШУ Павлоградське на випробування гірникам дільниці з видобутку вугілля № 3 під керівництвом Дениса Кириченка, на зміну очисного комбайну MB 510P виробництва Чехії. За допомогою чеської техніки шахтарі успішно відпрацювали дві лави та видобули понад 2 мільйони тонн вугілля для української енергетики.

"За три роки ми відпрацювали на комбайні чеського виробництва 317 і 214 лави. Зараз техніка вимагає капітального ремонту, провести який в умовах країни-виробника через пандемію ми не можемо. А видобувати вугілля нам потрібно зараз, тому знайдено рішення експериментально попрацювати на новому, модернізованому комбайні українського виробника. Переваги у комбайна типу CLS550P-01 все ж є. Це зручність в експлуатації, цілком прийнятні в умовах наших пластів габарити, частотний перетворювач, та й все керування машиною у самому корпусі комбайну", - розповів Рустам Іванов, механік дільниці з видобутку вугілля №3 ШУ Павлоградське.