2021-02-23

ДТЕК Нафтогаз планує видобути 2 млрд куб. м газу цього року

ДТЕК Нафтогаз планує видобути 2 млрд куб. м природного газу в 2021 році, – про це повідомив генеральний директор компанії Ігор Щуров. 

Як зазначив топ-менеджер, компанія має на меті подвоїти видобуток протягом наступних п'яти років. 

Також зазначається, що компанія, в рамках слідування напрямку продуктової диверсифікації, до 2030 року планує розпочати видобуток нафти.

Ігор Щуров зазначив, що найважливіша умова для збільшення видобутку – стимулюючий фіскальний режим. Він включає в себе продовження стимулюючої ренти для нових свердловин на 10 років, впровадження стимулюючого оподаткування на видобуток нафти і конденсату, уніфікація ставок ренти для всіх вуглеводнів, створення фіскальних стимулів для розробки важковидобувних і виснажених запасів.

«Зараз вже є технології, що дозволяють розробляти важковидобувні запаси. Без фіскальних стимулів такі проєкти поки нерентабельні, але вони можуть абсолютно по-новому розкрити ресурсно-запасний потенціал України. В Україні є величезні перспективи для нарощування власного видобутку газу, і в наших силах розкрити цей ресурсний потенціал і привести країну до енергетичної незалежності», – підкреслив гендиректор "ДТЕК Нафтогаз".