2017-07-07

ДП «Центрукргеологія» майже на третину скоротило заборгованість із заробітної плати

Позитивну тенденцію відзначили і на офіційному рівні. Так, на черговому засіданні тимчасової комісії Черкаської облдержадміністрації з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соцвиплат, під час обговорення діяльності економічно активних підприємств регіону зауважили суттєве зменшення боргу із зарплати на ДП «Центрукргеологія».

— У червні 2017 року ми виплатили працівникам понад 373 тисячі гривень заборгованості заробітної плати. Якісні зрушення очевидні: значно зменшився борг перед співробітниками ДП «Центрукргеологія», підприємство показує позитивну динаміку та виходить на рівень беззбиткової діяльності. Це стало можливим, передусім, завдяки активній підтримці зі сторони правління Національної акціонерної компанії «Надра України», — розповідає директор ДП «Центрукргеологія» Сергій Левченко.

Він зауважив, що крім фінансової допомоги від Національної акціонерної компанії «Надра України», збільшилися надходження підприємства за рахунок виконання робіт держзамовлення та договірної діяльності.

— Нами була розроблена модель співпраці, коли материнська компанія спрямовує власні кошти на підтримку діяльності дочірніх підприємств, які є самостійними юридичними особами. Лише за 2014-2016 роки було виділено близько 30 мільйонів гривень фінансової допомоги дочірнім підприємствам. Це дало можливість зберегти дочірні підприємства та стабілізувати їх діяльність. А на початку цього року ми обрали ДП «Центрукргеологія» своєрідним «пілотним проектом» для розробки механізмів економічного оздоровлення дочірніх підприємств Компанії і вже бачимо перші успіхи, — зазначив Голова правління Національної акціонерної компанії «Надра України» Ярослав Климович.

Нагадаємо, що до складу Національної акціонерної компанії «Надра України» ДП «Центрукргеологія» увійшло в 2001 році. За період діяльності підприємство відкрило і розвідало понад 300 родовищ корисних копалин: заліза, марганцю, бокситів, нікелю, титану, урану, золота, бурого вугілля, горючих сланців, вогнетривких глин, бентоніту, будівельних матеріалів, підземних прісних та мінеральних вод.