2011-04-12

Держгеонадра видаватиме спецдозволи на геологічне вивчення нафтогазоносних надр

Як ми вже повідомляли, 6 квітня указом Президента України було затверджено Положення про Державну службу геології та надр.

Згідно з п.12 цього Положення, новостворена Держслужба геології та надр видаватиме спеціальні дозволи на геологічне вивчення, в тому числі ДПР, родовищ корисних копалин, видобування корисних копалин та на виконання робіт, передбачених угодою про розподіл продукції.

Також Держгеонадра видаватиме спецдозволи на геологічне вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі ДПР, родовищ з подальшим видобуванням нафти і газу (промисловою розробкою родовищ); на будівництво та експлуатацію підземних споруд, не пов’язаних із видобуванням корисних копалин – для підземного зберігання нафти, газу та інших речовин і матеріалів, захоронення шкідливих речовин і відходів виробництва, скидання стічних вод.

Окрім цього, на створення геологічних територій та об’єктів (наукові полігони, геологічні заповідники, заказники, пам’ятки природи, лікувальні, оздоровчі заклади та ін.) також видаватиме спецдозволи Держслужба геології та надр.

Згідно з пп..13 - 14 Служба зупинятиме, анулюватиме та поновлюватиме дію спеціальних дозволів на користування надрами; здійснюватиме їх переоформлення, вноситиме до них зміни та видаватиме дублікати, продовжуватиме термін їх дії.

Щодо видобування дорогоцінних металів, дорогоцінного і напівдорогоцінного каміння, то пунктом 15 Держслужба геології та надр видаватиме, анулюватиме, зупинятиме та переоформлятиме ліцензії на їх видобування.

GEonews.com.ua