2020-07-30

Держгеонадра оголосили проведення шостого аукціону

Державна служба геології та надр України оголосила проведення 6 аукціону, на який виставлено дві ділянки з покладами підземних вод та три ділянки з покладами бурштину. Всі об’єкти номіновані надрокористувачами. Торги відбудуться 16 вересня 2020 року та проходитимуть на платформі Прозорро.Продажі в режимі реального часу.

«Надання спецдозволів на підставі чесних конкурентних змагань потенційних інвесторів — принципова позиція Держгеонадр, — наголосив Роман Опімах. — Електронні аукціони гарантують прозорість і справедливу ціну за право користуватися надрами, створюють рівні умови для всіх учасників ринку».

Перелік ділянок надр, які виставлені на шостий аукціон:

Ділянка «Квасний потік», свердловина № 1-КП, джерело № 77 (підземні води)

Ділянка надр «Корифей» в м. Тернопіль, де розташована свердловина № 1 (підземні питні води)

Ділянка «Селище» (бурштин)

Ділянка «Вільшанська» (бурштин)

Ділянка «Залісся» (бурштин)

З початку року Державна служба геології та надр України оголосила проведення п’яти аукціонів, на які виставлено 46 лотів. За результатами чотирьох торгів продано 27 спеціальних дозволів на понад 135 млн грн. Ці кошти надходять безпосередньо до Державного бюджету України.

Нагадаємо, 6 серпня відбудуться повторні аукціони по восьми вуглеводневих ділянках. Початкова ціна продажу лотів знижена вдвічі.