2020-09-15

Держгеонадра долучаються до заходів з нагоди Міжнародного дня чистих берегів

Щороку у треті вихідні вересня світова спільнота організовує прибирання у рамках Міжнародного дня чистих берегів. Цьогоріч до акції, ініційованої Міндовкілля, долучається Державна служба геології та надр. У Службі наголошують, що поліпшення екологічної свідомості надрокористувачів є важливим напрямком роботи регулятора і закликають усіх свідомих громадян влаштувати прибирання не лише берегів водойм, а й скверів, лісів.

«Свідоме надрокористування починається з простих кроків, і ми долучаємося до акції, аби привернути увагу суспільства і, зокрема, видобувників до екологічних проблем, соціальної відповідальності, яка є обов’язковою для кожного надрокористувача, — каже голова Держгеонадр Роман Опімах. — Нагадаю, що відповідальна розробка надр нині — у зоні пильної уваги з боку Служби. Посилено відповідальність за незаконний видобуток бурштину та інших корисних копалин, а також обов’язковою є рекультивація земель після завершення робіт».

За словами Романа Опімаха, екологічно відповідальне надрокористування є важливою умовою ефективності галузі.

Міжнародна акція «Всесвітній день прибирання — World Cleanup Day» відбудеться 19 вересня у 180 країнах світу. Загальна ідея акції полягає у тому, щоб допомогти людям помітити проблеми з відходами в їх найближчому оточенні та почати вживати заходи щодо їх усунення.