2021-04-08

Caledonia Mining запускає центральний стовбур шахти Blanket і нарощує видобуток золота

Компанія Caledonia Mining повідомила, що новий центральний стовбур на що належить їй на 64 % шахті Blanket в Зімбабве вже повністю введений в експлуатацію.

«Тепер ми можемо почати піднімати породу, людей і матеріали [щодня], що вирішить наші проблеми з підйомом і полегшить заплановане розширення виробничих потужностей шахти з метою виробництва 80 000 унцій золота на рік, - сказав виконавчий директор Caledonia Mining Стів Кертіс. - Це був проєкт, який фінансується власником і створений командою Blanket... ».

Введення в експлуатацію центрального стовбура шахти, найглибшого серед золотих копалень в Зімбабве, стало кульмінацією шестирічного проєкту вартістю близько 67 млн ​​доларів, що фінансується за рахунок внутрішнього грошового потоку.

Caledonia Mining заявила, що націлена на видобуток від 61 000 до 67 000 унцій золота в 2021 році і 80 000 унцій золота на рік з 2022 року. Компанія також оголосила про додаткове дев'ятивідсоткове збільшення квартальних дивідендів, п'яте збільшення за останні 18 місяців. Це є сукупним зростанням дивідендів на 75 % з моменту першого збільшення в жовтні 2019 року.