2017-10-09

Burisma Group оголосила про завершення сейсморозвідувальних робіт на Водянівському родовищі

Міжнародна енергетична група Burisma в рамках інвестиційної програми завершила всі 3D сейсморозвідувальні роботи на Водянівскому родовищі. Про це компанія повідомила в рамках міжнародної конференції в Одесі Odesa Offshore Conference 2017, яка пройшла 5-6 жовтня, зібравши професійну аудиторію українських та міжнародних учасників. Burisma Group виступила партнером заходу та представила результати сейсмічних досліджень. Польові роботи на площі 70 км2 здійснювалися за допомогою американського сейсморозвідувального обладнання ARAM. Наразі триває обробка та інтерпретація даних сейсморозвідки.

«За результатами польових робіт отримано матеріал дуже високої якості, який вже дозволив геологам уточнити геологічну будову Водянівського родовища та виявити в її межах нафтогазоперспективні об`єкти», – повідомляє головний виконавчий директор з українських операцій Burisma Group Тарас Бурдейний.

За словами Тараса Бурдейного, попередні результати буріння свердловини, яке наразі проходить на Водянівському родовищі, є оптимістичними.

 «Проектна глибина свердловини становить 5900 метрів. Ми очікуємо значне зростання видобутку природного газу на цьому родовищі після повного завершення програми сейсморозвідувальних робіт та буріння нових свердловин», – уточнює Тарас Бурдейний.

У серпні в рамках інвестиційної програми розпочато 3D сейсморозвідувальні роботи на Деркачівсько-Войтенівському та Клубановсько-Зубренківському родовищах. Запланований обсяг робіт – понад 250 км2. Отримані геологічні результати дозволять компанії розпочати в 2018 році буріння нових свердловин на даних ділянках.