2005-04-04

<B>Мужнім першовідкривачам та розвідникам надр</B><BR> Геологам, геодезистам та картографам України

Щиро вітаю геологів, геодезистів, картографів, науковців, усіх працівників і ветеранів галузі з професійним святом - Днем геолога.

Своєю повсякденною, самовідданою працею в непростих природних і соціально-економічних умовах упродовж століть ви збагачуєте людство, відкриваєте для нього нові життєво важливі ресурси, створюєте мінерально-сировинну базу для сталого розвитку економіки, забезпечення благополуччя наших співвітчизників. Незмінно високим є авторитет і суспільна повага до мужніх першовідкривачів і розвідників надр, завдяки яким люди отримують доступ до щедрих природних багатств.

У нашій державі на європейському рівні забезпечуються різноманітні потреби в картографо-геодезичній продукції. Завдяки зусиллям працівників галузі створено основу для проведення земельної реформи, демаркації та делімітації державних кордонів. Ведуться інженерно-дослідницькі роботи для проектування і будівництва важливих народногосподарських об'єктів і споруд, прокладання транспортних магістралей.

Сподіваюсь, що високопрофесійна праця геологів, геодезистів та картографів слугуватиме примноженню народного багатства та зростанню добробуту людей, залишатиметься вагомим внеском у розбудову сильної та заможної держави.

Зичу вам здійснення усіх добрих задумів, міцного здоров'я, миру, достатку та злагоди в ім'я розквіту України.

Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.