2018-08-07

АТ «Укргазвидобування» налагоджує взаємовигідне партнерство з керівництвом Львівської обл.

За І півріччя поточного року видобуток газу ГПУ «Львівгазвидобування» у Львівській області становить понад 270 млн м3 (за аналогічний період минулого року – понад 265 млн м3) і ми продовжуємо нарощувати його темпи у регіоні, – зазначає директор з земельних відносин УГВ Володимир Соколовський. – Девіз УГВ – партнерство заради прогресу!

Тому, спільно спільно з обласною ОДА, районними адміністраціями, сільськими радами, об'єднаними територіальними громадами, на територіях яких підприємство реалізовує свою діяльність, Товариство запускає Програму ремонту доріг місцевого значення.

Керівництво області висловлює свою підтримку діяльності Товариства, підкресливши, що Укргазвидобування є прикладом соціально відповідальної компанії, бо конкретними справами допомагає громадам Львівської області. Перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський зазначає, що керівництво області готово до співпраці з АТ «Укргазвидобування» та впевнено, що будуть рухатись разом для досягнення цілей, що спрямовані на користь українського народу.

За два з половиною роки, при новій каденції Львівської обласної ради, практично всі питання, які стосувались діяльності Укргазвидобування на території області, вирішувались позитивно. У свою чергу, в 2017 році Товариство виділило на реалізацію соціально-інфраструктурних проектів у Львівській області 12 млн грн, з них на реконструкцію та ремонт соціальних об`єктів – 7,45 млн грн, на ремонт доріг та водопровідної мережі – 3,9 млн грн, на реконструкцію вуличного освітлення – 650 тис. грн тощо.

З початку 2018 року в обласний, місцеві та районні бюджети почали надходити рентні платежі. Тож з січня по травень до бюджетів Львівської області було перераховано 15,6 млн грн. За прогнозом, на кінець 2018 року сума ренти становитиме 37,4 млн грн.

Екологічно та безпечно

Укргазвидобування, працюючи на території Львівської області, відповідально ставиться і до дотримання екологічної безпеки регіону та охорони навколишнього природнього середовища. Крім того, УГВ вчасно та в повному обсязі сплачує екологічний податок. Станом на поточний період 2018 року компанія вже сплатила 434 тис грн. Ці кошти підуть на реалізацію природо-охоронних заходів.

Під час спорудження свердловин підприємство розробляє агрохімічні паспорти та проекти зняття, збереження та використання родючого шару ґрунту.

Оцінка впливу на довкілля

Наразі АТ «Укргазвидобування» розпочато 22 процедури з ОВД у західному регіоні, 13 з яких спрямовані на продовження дії чи отримання нових спеціальних дозволів на користування надрами, а 9 – це групові проекти для спорудження і підключення свердловин.

Вирішуємо гострі питання

Головна проблема у західному регіоні – незадовільний стан місцевих доріг, якими рухається, зокрема, і технологічний транспорт Товариства. На вирішення цього питання спрямована нова Програма з відновлення доріг місцевого значення, що полягає у співфінансуванні Укргазвидобуванням їхнього ремонту у розмірі до 33%. Наразі з місцевими громадами ведуться переговори щодо впровадження та реалізації зазначеної програми.