2020-02-07

АНОНС для авторів наукових журналів: серія семінарів від компанії Clarivate Analytics

I. 11 лютого Державна науково-технічна бібліотека України проводить семінар від компанії Clarivate Analytics «Можливості ресурсів Web of Science Group Clarivate Analytics для успішної грантової заявки».

Під час семінару буде розглянуто процедури та особливості оцінювання грантових заявок. Продемонстровано як знайти літературу, видання, впливових науковців, проаналізувати інформацію та знайти фінансування і оцінити власні шанси за допомогою платформи Web of Science. Показано як створити та підтримувати у актуальному стані авторські профілі ORCID, Publons та профіль організації.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/DjDiTnRrYbX2Ck5B7

Початок – 11 лютого об 11:00, вул Антоновича 180, 15 поверх,   Державна науково-технічна бібліотека України

II. 11 лютого в Національному технічному університеті України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" відбудеться семінар «Складники успішної наукової діяльності: співпраця, публікації, гранти, презентації».

Тези: Кожен науковець, незалежно від спеціалізації щодня шукає відповіді на схожі запитання: що нового за моєю темою, де знайти кошти на дослідження, як краще знайти міжнародних партнерів, чому не відповідають на мій запит, як написати статтю/грант, де опублікувати свої дані, як це зробити безкоштовно, чи довго будуть публікувати, де знайти імпакт фактор, що таке квартиль, що це за видання чи конференція надіслала мені запрошення чи не хижацькі вони, як перевірити індексацію видання, як показати свої здобутки.

Протягом семінару розглянемо можливості які дають науковцю ресурси Web of Science Group. Яким чином у Web of Science Core Collection знайти партнерів, видання для публікації, як їх проаналізувати, як не витрачати багато часу на оформлення рукопису за форматом обраного видання, як потім популяризувати свої здобутки і що може Publons

Реєстрація обов'язкова: http://bit.ly/2w0a4mx

Початок – 11 лютого о 16:00,  проспект Перемоги, 37, Бібліотека КПІ, 4 поверх, зала 4.4.

III. 12 лютого в Інституті молекулярної біології і генетики НАН України відбудеться семінар на тему «Можливості платформи Web of Science та авторських профілів, які ми втрачаємо».

На семінарі буде наведено алгоритм, пошуку аналізу наукової літератури, партнерств, грантів та оптимізація роботи у Web of Science Core Collection. Охарактеризовано основні наукометричні показники: імпакт фактор, квартиль, CNCI, h-index, їхні можливості та обмеження. Надані покрокові інструкції щодо створення та підтримання авторських профілів Publons|ResearcherID, ORCID, GoogleScholar

Початок – 12 лютого, 11:00, вул. академіка Заболотного, 150, Інститут молекулярної біології і генетики НАН України

IV. 13 лютого в Національній бібліотеці України імені В.І. Вернадського пройде семінар «Профіль установи у Web of Science Core Collection: функції, можливості, створення, корегування».

Тези: Повне представлення здобутків установи є вкрай важливим для коректної оцінки діяльності, формування стратегії розвитку та створення нових міжнародних співробітництв. На виконання Розпорядження НАН України 703 від 27 грудня 2019 року, запрошуємо представників установ НАН України для ознайомлення з можливостями профіля установи. Протягом семінару буде висвітлено, що таке профіль установи, процедура створення, що може і не може бути представлено і чому, які показники публікаційної діяльності можна отримати і проаналізувати. Детально розглянемо, як зібрати всі варіації назв установи, оформити заявку на створення профілю, потім перевірити чи всі варіації представлено за потреби редагувати профіль.

Відповіді на поставлені під час реєстрації запитання буде надано під час або після доповіді.

Реєстрація обов’язкова: https://forms.gle/N1H3StnysjAzHXhe8

Початок – 13 лютого об 11:00, пр-т Голосіївський, 3, ауд. 232, Національна бібліотека України імені В.І. Вернадського.

При собі мати посвідчення особи.

Інформація про семінари/вебінари українською оновлюється на facebook https://www.facebook.com/WoS.Ukraianin/
Записи вибраних вебінарів українською https://www.youtube.com/channel/UCSMJ679M7c78lYA5eu41jYg
Вебінари англійською та мовами Евросоюзу http://clarivate.libguides.com/home
Вебінари російською https://clarivate.ru/webinars
Записи вибраних вебінарів російською https://www.youtube.com/user/WOKtrainingsRussian