2011-04-04

Андрій Клюєв: Українські компанії зможуть брати участь у тендерах з розвідки та розробки вуглеводневих родовищ у Туркменістані

Туркменська сторона запросила українські компанії брати участь у тендерах, які оголошуються державними концернами Туркменістану, з розвідки та розробки родовищ нафти і газу.

Про це заявив Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, коментуючи результати Другого засідання Спільної міжурядової українсько-туркменської комісії з питань економічного співробітництва, яке проходило 31 березня - 1 квітня в Ашхабаді.

Андрій Клюєв повідомив, що також досягнуто домовленість опрацювати можливості участі українських підприємств спільно з ДК «Туркеменгаз» та ДК «Туркменнефтегазстрой» у ряді проектів спорудження газопроводів в Туркменістані. У тому числі йдеться про можливості постачання трубної продукції та технологічного обладнання, зазначив перший заступник глави Уряду України.

За його словами, українські фахівці можуть вести будівництво будь-яких об'єктів ПЕК, проводити сервісні роботи з капремонту, забезпечувати попередження і ліквідацію аварійних ситуацій на нафтогазопроводах в Туркменістані.

«У надійності і професіоналізмі наших фахівців туркменські колеги неодноразово переконувалися на практиці. Наприклад, під час гасіння фонтану газового родовища «Осман» в Марийській велаят, в якому брали участь працівники одного з дочірніх підприємств НАК «Нафтогаз Україна», - заявив Андрій Клюєв.

Урядовий портал