2017-09-20

Halliburton створив інноваційне свердло

Компанія Halliburton оголосила про випуск GeoTech HE, іноваційного свердла, при створенні якого  було використано нові матеріали, що підвищують його стійкість.

Протягом останніх років у буровому обладнанні та методах роботи спостерігається прогрес. Це дозволяє операторам значно збільшити потужність і швидкість буріння, зменшивши при цьому затрати. У  результаті свердла стали більше навантажуватись, традиційні матеріали швидше зношуватись, а обладнання – виходити з ладу.   

GeoTech HE (висока енергія) було розроблено саме для роботи в таких складних умовах, відмічає World Oil. Ріжучі елементи свердла виконано за унікальною геометричною конфігурацією, а матрична платформа вироблена із композитних матеріалів та вдосконалених сплавів. Все це, разом узяте,  дозволяє значно довше  експлуатувати свердла, без врахування підвищених навантажень.

Halliburton враховує вимоги кожного замовника. Для оптимізації вимог та взаємодії з клієнтами було створено систему  Design at the Customer Interface Process (DATCI), яка представляє собою глобальну мережу технічних фахівців, які залучаються замовниками. Цей процес прискорює розробку та усуває тривалий і дорогий метод випробувань та помилок.

Halliburton вже провела випробування в басейні Уіллістон. Свердла GeoTech HE стабільно збільшували швидкість буріння, скорочуючи при цьому час роботи на 14%.Впровадження нової технології сприяло підвищенню надійності, зменшились різні пошкодження, наразі не зафіксовано жодної відмови інструмента.