2008-08-08

Україна. НУВГП готовий допомагати в ліквідації налідків повені на Західній Україні

Національний університет водного господарства та природокористування готовий взяти участь у ліквідації наслідків повені, яка трапилася в західних областях України.

Як повідомив ректор НУВГП Василь Гурин, керівництво університету направило листи голові Рівненської адміністрації Віктору Матчуку, міністру освіти і науки Івану Вакарчуку, голові Держводгоспу Василю Сташуку, міністру охорони навколишнього природного середовища Григорію Філіпчуку, міністру з питань надзвичайних ситуацій Василю Шандрі, — повідомляє офіційний сайт університету. У ньому йдеться про те, що вчені університету, фахівці водного господарства мають досвід і можливість провести необхідні експертні оцінки, проектні та наукові роботи, розробити відповідні рекомендації та взяти безпосередню участь у роботах щодо ліквідації лиха.

Зокрема, це може бути експертна оцінка стану гідротехнічних споруд, доріг, мостів, систем життєзабезпечення, аналіз матеріалів космічної зйомки затоплених територій та розробка відповідних рекомендацій, моніторингові спостереження за гідрологічними, гідрогеологічними та геологічними процесами затоплених територій, топографічні та геодезичні роботи тощо.

Університет готовий взяти участь у ліквідації наслідків стихійного лиха та направити викладачів, працівників, студентів на визначені комітетом місця.