2024-07-26

Комбінати «Метінвесту» за І півріччя сплатили 2,8 млрд грн податків

За перші шість місяців цього року Північний, Центральний та Інгулецький комбінати Метінвесту перерахували до державної скарбниці та міського бюджету 2,8 млрд гривень, повідомляє Metinvest.Media. Минулого році ця сума становила 1,4 млрд гривень.

"Незважаючи на довготривалу війну, економічні складнощі та виклики часу криворізькі підприємства Метінвесту залишаються одними з найбільших платників податків та міцною опорою регіону та України, - йдеться у повідомленні. - Попри воєнний час криворізькі підприємства залишаються найбільшим роботодавцем регіону, який відповідально ставиться до роботи з персоналом, у тому числі із ветеранами, які поступово повертаються до робочих місць. Також ГЗК продовжують підтримувати Кривий Ріг та громади, реалізуючи спільні гуманітарні, освітні та інфраструктурні проєкти". 

У першому півріччі 2024 року серед основних джерел наповнення бюджету від ПівнГЗК, ЦГЗК та ІнГЗК став податок на користування надрами  - 1,7 млрд гривень. Також до казни надійшов єдиний соціальний внесок, який становить майже 357 млн гривень та податок на доходи фізичних осіб  - 318 млн гривень. Серед переліку найбільших внесків також плата за землю та екоподаток. 

Група Метінвест у першому півріччі 2024 року в півтора раза збільшила сплату податків до бюджету України – до 10 млрд гривень.